Kerintähinnasto 2023

Lähtömaksu 50€ (sisältää kerintäpaikan pystyttämisen, kerintävaatteiden pesemisen, koneen ja tavaroiden putsauksen, terien teroittamisen ennen ja jälkeen kerinnän). Tämän päälle lisätään lampaiden kerintä.
-Kerintä 4,50€/lammas 
-Sorkkien leikkuu kerinnän yhteydessä 5€/lammas
-Kilometrikorvaus 0.50€/ajettu km

Hintoihin lisätään alv 24%

Lähtöpaikka Kokkola 67100

.

.

.

.

.

.

VARAA KERINTÄÄ VARTEN

- Suljettu vähintään 150x150cm ja mielellään vedoton tila jossa kerintä tapahtuu ja johon pääsee portin/oven läpi. Esim tallin käytävä tms.

- Vähintään 1,2–2,0 neliön kokoinen liukumaton tasainen alusta. Havuvaneri on paras vaihtoehto tai hätäratkaisuna paksu pahvilevy. Ei pressua tai liukaspintaista vaneria sillä lampaan rasva tekee siitä kerinnän aikana erittäin liukkaan.

-Lampaille pieni kokooma aitaus/ränni kerintäpaikan yhteyteen josta keritsijä saa otettua lampaan kiinni sen seisoessa paikallaan. Mikäli aitaus/ränni puuttuu niin voi avustaja ottaa lampaan kiinni ja tuoda sen kerintäpaikalle odottamaan vuoroaan.

- Jatkojohto/sähköpistoke joka yltää kerintäpaikalle

- Hämärään lampolaan lisävaloja

- Apuhenkilö kerintäpaikan puhdistamiseen ja eläinten kiinniottoon/siirtämiseen mikäli eläimet eivät ole kerintäpaikan vieressä. Keritsijä hoitaa kerinnän ja avustaja eläinten siirtelyn ja kerintäpaikan puhtaana pidon.

LAMPAIDEN VALMISTELU KERINTÄÄ VARTEN

- Eläimet oltava kuivia -> kostealla ilmalla kuivuminen voi viedä useita päiviä, jopa viikon

- Suosittelen ruokkimaan edellisenä iltana kevyemmin ja aamulla ei enää rehua koska täysi maha painaa sisäelimiä ja tekee kerinnän aikana tapahtuvasta istumisasennosta lampaalle epämukavan.