Kerintähinnasto 2024

Lähtömaksu 50€ (sisältää kerintäpaikan pystyttämisen, kerintävaatteiden pesemisen, koneen ja tavaroiden putsauksen, terien teroittamisen ennen ja jälkeen kerinnän). Tämän päälle lisätään lampaiden kerintä.
-Kerintä 4,50€/lammas 
-Sorkkien leikkuu kerinnän yhteydessä 5€/lammas
-Kilometrikorvaus 0.50€/ajettu km

Hintoihin lisätään alv 24%

Lähtöpaikka Kokkola 67200

.

.

.

.

.

.

VARAA KERINTÄÄ VARTEN

- Suljettu vähintään 150x150cm ja mielellään vedoton tila jossa kerintä tapahtuu ja johon pääsee portin/oven läpi. Esim tallin käytävä tms. Minimi kattokorkeus 2,5m.

- Vähintään 1,5–2,0 neliön kokoinen liukumaton tasainen alusta. Havuvaneri on paras vaihtoehto tai hätäratkaisuna paksu pahvilevy. Ei pressua tai liukaspintaista vaneria sillä lampaan rasva tekee siitä kerinnän aikana erittäin liukkaan. Ilmoita mikäli tarvitset ostaa havuvanerilevyn (30€) niin tuon mukana. Samaa levy kestää vuosia.

- Apuhenkilö kerintäpaikan puhdistamiseen (lampaan uloste, villa) ja eläinten kiinniottoon/siirtämiseen. Keritsijä hoitaa kerinnän ja avustaja eläinten kiinnioton/kerintäpaikalle kuljettamisen sekä kerintäpaikan puhtaana pidon.

-Lampaille on hyvä varata pieni kokooma aitaus/ränni kerintäpaikan välittömään yhteyteen josta avustaja saa otettua lampaan kiinni sen seisoessa paikallaan. Mikäli aitaus/ränni puuttuu niin voi avustaja ottaa lampaan kiinni ja tuoda sen esimerkiksi riimussa kerintäpaikalle odottamaan vuoroaan.

- Jatkojohto/sähköpistoke joka yltää kerintäpaikalle

- Hämärään lampolaan lisävaloja

LAMPAIDEN VALMISTELU KERINTÄÄ VARTEN

- Eläimet oltava kuivia -> kostealla ilmalla kuivuminen voi viedä useita päiviä.

- Suosittelen ruokkimaan edellisenä iltana kevyemmin ja aamulla ei enää rehua koska täysi maha painaa sisäelimiä ja tekee kerinnän aikana tapahtuvasta istumisasennosta lampaalle epämukavan.